eller skriftstørrelse

Valg mellom nyeste iOS og nyeste Android: Hva du trenger å vite

Listen over valg mellom nyeste iOS og nyeste Android kan fort bli overveldende for mange, da begge operativsystemer har noen veldig unike og muligens overraskende fordeler. Når det kommer til å velge riktig operativsystem, avhenger det mye av hvilke funksjoner du trenger og hva du ønsker å oppnå.

Her er 8 tips som kan hjelpe deg å navigere gjennom de nyeste iOS og Android-opsjonene, slik at du enklere kan finne ut hva som best passer for dine behov:

1. Brukervennlighet. De nyere versjonene av iOS og Android har begge funksjoner som gjør det lettere å bruke enheten din, for eksempel å organisere programmer, lagre filer osv. Det har blitt observert at Android er mer brukervennlig, mens iOS har noen mer avanserte funksjoner som redigering av videoer og foto.

2. Oppdaterer. iOS-operativsystemer har de siste oppdateringene og sikkerhetsfunksjonene som omfatter blant annet personvernrelaterte spørsmål. Android derimot, ligger alltid et hakk bak når det kommer til oppdateringer, noe som gjør det vanskeligere å ha sikkerhet på enheten.

3. Tredjeparts apper. iOS-operativsystemer har begrensede programmer som blir utgitt gjennom Apple Store. Tilsvarende har Android-operativsystemer en politikk som ligner på det åpne systemet, så de tillater tredjepartsapper som kan lastes ned fra andre kilder.

4. Programmeringen. iOS-operativsystemer er designet å kreve at utviklere bruker Program Språket Objective-C for å bygge egendefinerte apps. Android derimot, støtter et bredt utvalg av programmeringsspråk som Java, C og C++ som gjør det lettere å bygge apps på.

5. Valuta for pengene. Android er konkurransedyktig når det kommer til å få mest mulig av pengene dine. Mange av telefonene har utmerkede funksjoner og små priser sammenlignet med de dyreste iOS-telefonene.

6. Mobilspill. iOS-operativsystemet har utmerket grafikk og en veldig engasjerende spillopplevelse. Deres spillutvalg omfatter flere høyt rangerte titler som «Angry Birds» og «Plants vs Zombies». Android er ikke så populær når det kommer til spilleopplevelse, men det er stadig flere åpne utviklere som gir støtte for disse telefonene.

7. Lagring. iOS-operativsystemer har vesentlig nye lagringsmuligheter, med støtte for iCloud og Airplay som gjør det mulig å kontrollere flere enheter sømløst. På den annen side, Android-opsjonene har generelt begrensede lagrings og synkroniseringsmuligheter.

8. Kompabilitet. iOS operativsystemer støtter vanligvis mer enheter og drivere enn Android, noe som gjør det lettere å koble til flere eksterne enheter. Desverre, ser det ut til at Android har begrensede drivere for noen produkter, som skrivere og kameraer.

Konklusjon

Valget mellom de nyeste iOS og Android-opsjonene kan være forvirrende for mange, men når du vurderer de 8 tipsene som er nevnt ovenfor, vil du ha en bedre idé om hvilket operativsystem som passer dine behov.

Avhengig av hvilke tjenester og programvare du trenger, kan et operativsystem være mer hensiktsmessig for deg enn det andre. Til slutt, er valget ditt, og det vil avhenge av hva som er best egnet for din unike bruk.

Valget mellom et nytt iOS- eller Android-operativsystem har mye å gjøre med ønsket brukervennlighet, sikkerhet, spillopplevelse og programmeringsstøtte. Ved å uavhengig utvide om disse ønskede funksjonene, kan du finne ganske lett hvilket system som passer deg best.