Utforsk vakre strender på Mallorca

Mallorca er en øy i Middelhavet som tiltrekker seg turister fra hele verden med sine vakre strender og krystallklare vann. Øya er kjent for sin avslappende atmosfære, spennende mat og rik kultur. Her er noen tips og triks for å utforske de vakre strendene på Mallorca og få mest mulig ut av ditt opphold på øya.

1. Besøk Cala Pi

Cala Pi er en av de mest populære strendene på Mallorca, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den har krystallklart vann og en vakker bukt omgitt av klipper. Det er også en liten landsby ved stranden, perfekt for en lunsjpause etter en lang dag med soling og svømming. For å komme dit må du ta en vindete vei nedover klippene, men det er vel verdt turen.

2. Utforsk Cala Varques

Cala Varques er kjent som en av de beste strendene på Mallorca, og den er absolutt verdt et besøk. Den ligger i et avsidesliggende område, noe som gjør at den ikke er like overfylt som andre strender på øya. Her finner du hvit sand, krystallklart vann og vakre klipper. Det er også gode muligheter for snorkling, så det er lurt å ta med snorkleutstyr.

3. Ta en tur til Sa Calobra

Sa Calobra er en av de mest spektakulære strendene på Mallorca. Den ligger i en vakker kløft og kan bare nås med båt eller til fots. Den eneste veien til stranden er en smal og svingete vei, noe som gjør det til en spennende tur. Ved ankomst vil du bli belønnet med en nydelig strand og krystallklart vann. Det er også en restaurant på stedet som serverer deilig mat.

4. Utforsk det kystnære samfunnet Deia

Deia er et sjarmerende kystnært samfunn som er verdt å besøke mens du er på Mallorca. Det er hjemmet til en av de vakreste strendene på øya, Cala Deia. Den har en naturlig sandstrand og krystallklart vann, men det som gjør denne stranden så spesiell er den vakre utsikten over fjellene og det blå havet. Ta en spasertur rundt det sjarmerende samfunnet og bestill en bord på en av de lokale restaurantene for å smake på den lokale maten.

5. Dra til Cala Torta for en avslappende dag på stranden

Cala Torta er et perfekt sted for de som leter etter en avslappende og fredelig dag på stranden. Den er omgitt av vakre klipper og krystallklart vann. På grunn av sin avsidesliggende beliggenhet, har den ikke blitt overfylt med turister, noe som gjør den til det perfekte stedet for å bare slappe av og nyte naturen.

6. Opplev Formentor-halvøya

Formentor-halvøya har noen av de mest fantastiske strendene på Mallorca. Her finner du Cala Figuera, en liten og idyllisk strand med en fantastisk utsikt. Det er også en strandbar hvor du kan nyte en forfriskende drink og snacks mens du tar inn den vakre utsikten. Det er også verdt å ta en båttur rundt halvøya for å se de forskjellige strendene fra havet.

7. Ta en dagstur til Es Trenc

Es Trenc er kjent som en av de beste strendene på Mallorca, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den har et karibisk preg med turkisblått vann og hvit sand. Denne stranden er over tre kilometer lang, så det er nok av plass til å finne en rolig plass å slappe av. Det er også flere strandbarer og restauranter i nærheten, så du kan få i deg noe godt å spise mens du nyter solen.

8. Nyt solnedgangen på Playa de Alcudia

Playa de Alcudia er en av de lengste strendene på Mallorca, men den er delt på midten med en uglamorøs havn. Den ene delen er mer overfylt, mens den andre delen er mer rolig og fredelig. Dette gjør det til et perfekt sted å nyte solnedgangen mens du går langs vannet eller nyter en drink på en av strandbarene.

Konklusjon

Mallorca er hjem til noen av de vakreste strendene i Middelhavet, og med disse tipsene og triksene håper vi at du vil få en fantastisk opplevelse mens du utforsker øyas vakre strender. Husk å ta med solkrem, badeklær og en god bok, så er du klar for en avslappende og fantastisk sol- og strandferie. Nyt!