Et besøk til den vakre gamlebyen Side, med sine spektakulære ruiner og pittoreske gater, er en opplevelse som vil ta deg tilbake i tiden. Utforskningen av denne antikke byen vil transportere deg tilbake til romertiden, og du vil bli overveldet av den historiske atmosfæren som fortsatt ligger levende i dag. Det er mye å se og gjøre i Side, og ved å følge disse tipsene og triksene, vil du få mest mulig ut av ditt besøk.

1. Planlegg å besøke Side i lavsesongen

Den beste tiden å besøke Side er mellom mai og september når været er ideelt for sightseeing og soling på stranden. Men hvis du ønsker å unngå store folkemengder og høye priser, bør du vurdere å besøke byen i lavsesongen, fra oktober til april. Temperaturen er fortsatt behagelig, og du vil ha mer ro til å utforske byen uten å bli forstyrret.

2. Ta en spasertur langs strandpromenaden

Side er kjent for sine vakre strender, og en tur langs den travle strandpromenaden er et must når du er i byen. Du kan nyte den vakre utsikten over havet og få en følelse av stemningen i byen. Det er også mange restauranter, barer og butikker langs promenaden, slik at du kan nyte litt mat og drikke mens du ser på folkelivet.

3. Besøk de vakre romerske ruinene

En av de største attraksjonene i Side er de romerske ruinene som ligger midt i byen. Disse imponerende strukturene inkluderer det store teateret, et tempel og romerske bad. Det er best å ta med en guide eller audioguide for å lære mer om historien bak ruinene.

4. Utforsk den gamle havnen

Side var en viktig havneby i romertiden, og den gamle havnen er fremdeles i bruk i dag. En spasertur langs havnekanten er et flott måte å få et glimt av det daglige livet til lokalbefolkningen. Du kan også ta en båttur fra havnen og beundre byen fra havet.

5. Besøk Side Museum

For å lære mer om byens historie, bør du besøke det lille, men informative Side Museum. Her kan du se utstillinger som viser Side’s antikke fortid, inkludert gamle mynter, skulpturer og keramikk.

6. Gå for en shoppingtur

Side har en rekke butikker som selger alt fra suvenirer til designerklær. Gå gjennom de sjarmerende gatene i gamlebyen og nyt atmosfæren mens du leter etter unike varer å ta med hjem.

7. Spis som en lokal

Når du er i Side, bør du prøve tradisjonell tyrkisk mat. Byen har et bredt utvalg av restauranter som tilbyr alt fra deilige mezes (småretter) til baklava (en søt dessert). Spis som en lokal og nyt autentiske smaker av Tyrkia.

8. Besøk Apollo-tempelet ved solnedgang

En av de mest populære attraksjonene i Side er Apollo-tempelet, som ligger rett ved vannkanten. Det er spesielt vakkert å besøke tempelet ved solnedgang, når himmelen skifter farge og lyset skinner på ruinene.

9. Ta en dagstur til nabobyene

Hvis du ønsker å utforske mer av området, kan du ta en dagstur til nabobyene Antalya, Alanya eller Manavgat. Disse byene har også vakre strender, historiske severdigheter og et levende natteliv.

10. Prøv vannsport på stranden

Side er et populært reisemål for vannsport på grunn av de klare, rolige vannene. Hvis du er eventyrlysten, kan du prøve aktiviteter som vannski, parasailing eller jetski på stranden.

11. Nyt solnedgangen på Cleopatra Beach

Cleopatra Beach er kjent for sin naturskjønne skjønnhet og krystallklare vann. Denne stranden ligger litt utenfor sentrum, men det er vel verdt reisen for å nyte den vakre solnedgangen over horisonten.

12.Besøk et tyrkisk bad

En annen måte å oppleve kulturen på er å besøke et tradisjonelt tyrkisk bad, også kjent som Hamam. Dette er en avslappende og rensende opplevelse som vil gjøre deg føle deg som en ekte lokal.

Side er en by full av historie, kultur og skjønnhet. Med disse tipsene og triksene vil du få en fantastisk opplevelse mens du utforsker denne gamlebyen. Planlegg din reise nå og nyt alt Side har å tilby.