Hva kjennetegner Athen? Byen som er kjent som vugge for vestlig sivilisasjon og filosofi, og som er en av de eldste og mest historiske byene i verden. Selv om det er mange byer som kan skryte av en imponerende fortid, er det noe spesielt med Athen som gjør den til et unikt og fascinerende reisemål. I dette blogginnlegget vil jeg dele mine beste tips og triks for å utforske og oppleve Athen på best mulig måte.

1. Opplev det gamle Athen

Det er umulig å besøke Athen uten å bli overveldet av alle de historiske skattene som finnes overalt. Fra imponerende ruiner og bygninger som Akropolis og Parthenon, til små smug og torg som tar deg tilbake til antikkens tid. Ta deg tid til å utforske de gamle gatene og bygningene, og nyt den unike atmosfæren som bare Athen kan tilby.

2. Besøk lokalmarkedene

En av de beste måtene å virkelig oppleve en by på, er å besøke de lokale markedene. I Athen finner du alt fra matmarkedet i Varvakios, hvor du kan smake på ferske råvarer og kjøpe med deg autentiske greske produkter, til loppemarkedet i Monastiraki hvor du kan finne alt fra antikviteter til suvenirer. Ta deg tid til å vandre rundt på markedene, prute med de lokale selgerne og få en smak av det virkelige Athen.

3. Nyt det greske kjøkkenet

Ingen tur til Athen er komplett uten å nyte det fantastiske greske kjøkkenet. Prøv lokale spesialiteter som souvlaki, tzatziki, moussaka og fersk fisk og skalldyr. Finn små familiedrevne restauranter og kafeer, og nyt deilige måltider med utsikt til Akropolis. Det greske kjøkkenet er også kjent for sine fantastiske søtsaker, så sørg for å prøve baklava og andre søte fristelser.

4. Utforsk nabolagene utenfor sentrum

Selv om de fleste turister holder seg hovedsakelig i sentrum av Athen, er det vel verdt å utforske nabolagene utenfor de mest populære områdene. Ta en tur til Plaka, det eldste nabolaget i byen som er fullt av sjarmerende smug og koselige tavernaer. Eller besøk det trendy nabolaget Kolonaki, kjent for sine designerbutikker, kafeer og restauranter.

5. Dra på utflukt til en øy

Athen er omringet av vakre øyer, og ingen tur til byen er komplett uten å besøke minst én av dem. Ta en båttur til den nærliggende øya Aegina, kjent for sine pistasjtrær og vakre strender. Eller besøk Hydra, kjent for sine pittoreske havner og bilfrie gater. En utflukt til en av de greske øyene er den perfekte måten å unnslippe byen for en dag og få en smak av øylivet.

6. Utforsk Athen på sykkel

En av de beste måtene å oppleve Athen på, er ved å leie en sykkel og utforske byen på to hjul. Sykling gjennom de smale gatene og rundt de gamle monumentene er en spennende og autentisk måte å komme tett på byens arkitektur og livlige atmosfære. Det finnes også mange guidede sykkelturer som tar deg til de ulike nabolagene og de største attraksjonene i byen.

7. Dra på en kulturell opplevelse

Athen er et kulturelt senter, og byr på et bredt utvalg av museer og gallerier for de kunst- og kulturinteresserte. Et must er et besøk til det nye Akropolis-museet, hvor du kan se mange av de utgravde skattene fra Akropolis. Besøk også Nasjonalmuseet for samtidskunst, Benaki-museet eller Goulandris-museet for moderne kunst.

8. Opplev det pulserende nattelivet

Athen er kjent for sitt livlige natteliv, og byr på alt fra elegante cocktailbarer til heftige klubber. Start kvelden med en av de spennende roof-top barene, hvor du kan nyte fantastisk utsikt over byen mens du nipper til en drink. Senere på kvelden kan du danse til soloppgangen på en av de populære klubber i byen.

Konklusjon

Athen er en by som har noe å tilby for alle. Fra historie og kultur, til mat og natteliv. Utforsk de ulike nabolagene, nyt den deilige maten og opplev den unike atmosfæren i denne gamle og sjarmerende byen. Jeg håper mine tips og triks har inspirert deg til å besøke Athen, og at du vil få en minnerik og autentisk opplevelse når du er der.