Et av de vanligste spørsmålene før man reiser til Athen er: Er det dyrt der? Og svaret er ikke helt enkelt, da det kan variere avhengig av hvilken bydel man befinner seg i, hvilken sesong det er og ikke minst hva man ønsker å oppleve. Men frykt ikke, i dette blogginnlegget skal jeg gi deg tips og triks for å holde kostnadene nede mens du opplever det vakre og historiske Athen.

1. Velg riktig sesong
Det er ikke til å stikke under en stol at hovedsesongen i Athen er sommermånedene, fra juni til august. Dette er når turiststrømmen er på sitt høyeste og prisene følger etter. Derfor kan det være lurt å vurdere å reise utenom høysesongen for å spare litt penger. Våren og høsten er også flotte årstider å besøke byen på, da temperaturen er behagelig og prisene på overnatting og aktiviteter er noe lavere.

2. Bo på Airbnb eller hostell
Athen er som en hvilken som helst annen storby når det kommer til overnatting, med et bredt utvalg av hoteller og leiligheter. Men hvis du er på et budsjett, kan det være lurt å vurdere å bo på Airbnb eller i et hostell. Dette er som regel mye rimeligere alternativer enn hotell, og kan gi deg en mer autentisk opplevelse av byen.

3. Spis som en lokal
Det er forståelig at man vil prøve det greske kjøkkenet når man er i Athen, men hvis man vil spare litt penger kan det være lurt å spise som en lokal. Unngå turistfellene i turistområdene og søk heller etter mindre restauranter i sidegatene. Her får du ofte de samme rettene, men til en rimeligere pris. Når du er på restaurant, kan du også vurdere å bestille flere småretter i stedet for en stor hovedrett. Dette er en god måte å prøve forskjellige retter på og samtidig spare penger.

4. Utforsk til fots
En av de beste måtene å virkelig oppleve Athen på, er ved å gå rundt til fots. Byen har en rik historie og hvert hjørne har noe nytt og spennende å by på. Gå til Akropolis og de andre antikke monumentene, rusle gjennom Plaka-området eller ta en spasertur i de mer ukjente nabolagene. Dette vil ikke bare gi deg en autentisk opplevelse av byen, men det er også helt gratis.

5. Bruk offentlig transport
Athen har et godt utviklet kollektivtilbud med både metro, trikk, busser og t-bane. Dette er en billig måte å komme seg rundt på. Istedenfor å ta taxi til alle severdighetene, kan du ta metroen til Akropolis eller trikken til stranden. Dette vil spare deg for en god del penger på transportkostnadene.

6. Dra på gratis aktiviteter
Du trenger ikke å bruke mye penger for å ha det gøy i Athen. Byen har flere gratis aktiviteter å by på, som for eksempel å besøke nasjonalmuseet, utforske byens gater eller ta en tur i en av de vakre parkene. Du kan også bli med på en gratis byvandring med en lokal guide for å få en innblikk i byens historie og kultur.

7. Unngå å handle på turiststeder
Det er fristende å kjøpe suvenirer og gaver til venner og familie hjemme når du er på ferie, men prisene på de typiske turiststedene er som regel høyere enn andre steder. I stedet for å kjøpe suvenirer fra de store turistbutikkene, kan du heller ta turen til Plaka-markedet. Her finner du alt fra lokale håndverksprodukter til klesbutikker og smykker, og prisene er som regel mye mer rimelige.

Et besøk i Athen trenger ikke å bli en dyr affære. Med litt planlegging og disse tipsene kan du oppleve det beste byen har å tilby, samtidig som du holder kostnadene nede. Så dra ut å utforsk, nyt den deilige maten og nedsenk deg i den greske kulturen, uten å tømme lommeboken!

Avslutningsvis vil jeg si at Athen ikke trenger å være et dyrt reisemål, så lenge man er smart og planlegger litt på forhånd. Så ikke la frykten for høye priser hindre deg i å besøke denne fantastiske byen. Gled deg heller til å oppleve alt det har å by på!