Aktiviteter og eventyr på Rhodos er noe som vil appellere til de fleste. Denne vakre greske øya, også kjent som «solens øy», har mye mer å tilby enn bare sine fantastiske strender. Fra spennende vannsport til spektakulære naturskjønne stier er det noe for enhver smak på Rhodos. Så hvis du planlegger en tur til denne perlen i Egeerhavet, er her noen tips og triks for å få mest mulig ut av din ferieopplevelse.

1. Utforsk arkeologiske steder
Rhodos har en rik historie som går tilbake til oldtiden. Og det finnes mange arkeologiske steder som er verdt å utforske for de som er fascinert av gammel historie. I den gamle byen Lindos kan du besøke Akropolis, en av de mest kjente arkeologiske stedene på øya. Du kan også besøke den gamle akropolisen i Rhodos by, som er en av de best bevarte antikke utgravningene i Hellas.

2. Dra på båttur
En båttur er en flott måte å få en annen vinkel og se mer av øya. Du kan velge mellom ulike turer, som for eksempel en klassisk seilbåttur eller en mer adrenalinfylt rib-båttur. En av de mest populære turene er en båttur til de vakre Rhodos-øyene Symi og Halki, som tilbyr en unik blanding av historie, skjønnhet og avslapning.

3. Gå på stranda
Rhodos er kjent for sine fantastiske strender. Med over 40 strender å velge mellom, er det noe for enhver smak. Hvis du er ute etter en roligere og mer avslappende strandopplevelse, kan du besøke Tsambika eller Agathi-stranden. For de som ønsker mer action og vannsport, er Faliraki og Lindos Beach populære valg.

4. Prøv vannsport
Rhodos er et paradis for vannsportentusiaster. Med krystallklart vann og ideelle vindforhold, kan du prøve en rekke aktiviteter som snorkling, dykking, vindsurfing og kitesurfing. Øya har også flere vannparker som tilbyr moro for hele familien.

5. Lei en bil
En av de beste måtene å oppleve alt det Rhodos har å tilby, er å leie en bil og utforske på egen hånd. Du kan enkelt besøke flere steder på øya på en dag, som for eksempel vakre landsbyer, sjarmerende vinområder eller naturskjønne klippeformasjoner.

6. Gå på fottur
Rhodos har et variert terreng, og det er mange flotte fotturer å velge mellom. For de mer erfarne turgåere anbefales en tur til fjellet Profitis Ilias, det høyeste punktet på øya. Hvis du foretrekker en mer moderat tur, kan du vandre langs Seven Springs-stien og oppleve vakre fossefall og skogsområder.

7. Utforsk koselige landsbyer
Rhodos byr på flere sjarmerende og tradisjonelle landsbyer som er vel verdt et besøk. I tillegg til Lindos og den gamle byen, kan du besøke Pefkos, en koselig landsby som ligger i et frodig grøntområde, eller Petaloudes, også kjent som sommerfugldalen, som er hjem til mange vakre sommerfugler.

8. Smak på den lokale maten
Hva er en ferie uten å prøve den lokale maten? Rhodos tilbyr mange tradisjonelle retter, som moussaka, souvlaki og feta-ost, som vil få vann i munnen på deg. I tillegg kan du oppleve autentiske smaker gjennom en matlagingskurs eller en kulinarisk tur på øya.

9. Besøk slottet i Rhodos by
Rhodos har en lang og spennende historie, og et must-see på din ferie er det gamle slottet i Rhodos by. Det ble bygget av Johannitterordenen på 1300-tallet og er regnet som et av de best bevarte middelalderfestningene i Europa. Du kan også få en audio-guide for å lære mer om slottets historie.

10. Gå på shopping
Rhodos tilbyr et bredt utvalg av shoppingmuligheter, fra lokale håndverkmarkeder til designerbutikker. I gamlebyen kan du finne mange butikker som selger tradisjonelle produkter, som keramikk, smykker og olivenolje. For en mer moderne shoppingopplevelse, kan du besøke Mandraki havn eller den populære Faliraki-markedsplassen.

11. Opplev Rhodos’ natteliv
For de som liker å feste og ha det gøy om natten, har Rhodos et pulserende natteliv. Fra små lokale barer og restauranter til store nattklubber og diskoteker, er det noe for enhver smak. Det anbefales å besøke Bar Street i Rhodos by eller Faliraki for å få den beste natteliveopplevelsen på øya.

12. Nyt solnedgangen
Til slutt, sørg for å få med deg en magisk solnedgang mens du er på Rhodos. Den beste utsikten får du fra Monte Smith på vestsiden av øya, men det er også mange flotte steder å nyte en spektakulær solnedgang på østkysten, som for eksempel Lindos eller Tsambika-klippen.

Med disse tipsene og triksene er du klar for å oppleve de beste aktivitetene og eventyrene som Rhodos har å tilby. Pack kofferten og nyt en uforglemmelig ferie på denne vakre greske øya!